İki türlü dolgu çeşidi vardır: Biyolojik olarak parçalanmayan (kalıcı) dolgular ile biyolojik olarak parçalanan dolgular.
Parçalanmayan dolgu maddeleri (Silikon, poliakrilamid, polialkilamid) Parçalanmayan dolguların uzun dönem sonuçları henüz çok iyi bilinmemektedir. Kalıcı dolgu maddelerinin en sık görülen komplikasyonu granülom oluşumudur. Ciddi yan etkilerinden dolayı FDA dolgu maddesi olarak silikonu kullanımını 1991 yılında yasadışı ilan etmiştir.
Kolojen: Hyaluronik asitten önce en çok tercih edilen eriyebilen dolgu maddesi idi. Hayvandan elde edilen kolojen aşırı duyarlık reaksiyonuna neden olabileceğinden, önce bir deneme testi (pretest) yapılmadır. Pretest sonucu 1 ay sonra değerlendirilir, eğer bir probleme neden olmamışsa kolojen dolgu ondan sonra kullanılabilir. İnsandan elde edilen kolojende böyle bir teste gerek yoktur. Kolojen dolguda zamanla hacim kaybı olacağından gereken miktardan biraz daha fazla enjeksiyon (over-correction) yapılır.
Hyalüronik asit: Yüz kırışıklıklarında tüm dünyada en yaygın kullanılan dolgu maddesi Hyalüronik asittir. Hyaluronik asit bir glikozaminglikondur. Hidrofiliktir, bu nedenle su tutar ve deri gerginliğini artırır. Hyaluronik asit kuş (Hylafrom) veya bakteri kaynaklı (Restylane/Juvederm/HydraFill) olabilir. Hyaluronik asit güvenli bir üründür, Amerika’da FDA onayı vardır. Alerjik değildir, uygulama öncesi preteste ihtiyaç yoktur.